БСП категорично ще защитаваме позицията, че всички страни-членки на ЕС

...
 БСП категорично ще защитаваме позицията, че всички страни-членки на ЕС
Коментари Харесай

Румен Гечев към ГЕРБ: Борисов гръмко обяви готовносттта за Шенген още през 2011-а – какво правихте 15 години?

 „ Българска социалистическа партия изрично ще пазиме позицията, че всички страни-членки на Европейски Съюз са равни, че решенията в Европейския съюз и Европейския парламент ще бъдат взимани с консенсус по основни въпроси, тъй че да бъде чуван гласът на България. Ще работим за преустановяване на глобите против Русия, които явно нанасят по-голяма щета на Европейски Съюз, в сравнение с Русия и други странни, понижават конкурентноспособността на европейската стопанска система и основават съществени проблеми пред българската стопанска система. Затова, ние от Българска социалистическа партия в Европарламента ще създадем всичко за връщането на мира посредством дипломацията и договарянията. Категорично ще защитим ползите на България в Европейски Съюз за опазване и развиване на нуклеарната сила и за отбраната на ТЕЦ-овете, с цел да бъде обезпечена енергийната непоклатимост на България ”. 
Това съобщи проф. Румен Гечев, втори в евролистата на „ Българска социалистическа партия за България ” на спор, проведен от bTV.
Българска социалистическа партия е за мир и сядане на масата на договарянията за преустановяване на войната в Украйна, съобщи Румен Гечев и се обърна с имитация към представителя на ГЕРБ Андрей Ковачев: „ Войната в Украйна избухна, тъй като президентът Зеленски денонсира, не пожела да извърши европейското предложение и Минските съглашения от 2014 и началото на 2015 година когато президентът на Франция Оланд, канцлерът на Германия Меркел, президентите на Русия и Украйна - Путин и Порошенко подписаха съглашение. Европа направи всичко допустимо с цел да се реализира спокойно съглашение и се реши въпроса в Украйна. Но господин Зеленски сподели, че няма да извършва това съглашение и даже издаде указ през 2022 година забрани всевъзможни мирни договаряния сред Украйна и Русия. Така, че виновникът не е единствено един ”, уточни претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България ”.
Поставяйки действителните проблеми пред Европа и България, социалистът уточни: „ Европа от две години е в икономическа рецесия, до момента в който Съединени американски щати си удвоиха икономическия напредък през 2023 година, по време на разрастването на спора. Европа направи по този начин, че прехвърлихме евтините запаси, а те не са идеологически, като природен газ, нефт, цветни метали, от Русия към най-големия съперник на нашия общ дом Европа - към Китай и Индия. Удвоен напредък на Индия, на Китай, подсилен напредък на Съединени американски щати. А Европа е набутана в този спор със наказания, които разсипат стопанската система и на Европа, и на България. Ние ще работим в Екологичен потенциал за решаването на този спор, за връщането на европейската стопанска система в траекторията на растежа ”, акцентира проф. Румен Гечев.
Той цитира планове на български икономисти и индустриални асоциации, съгласно които е несъмнено, че България  губи годишно към 1.1 млрд лева евро от това, че не е пълновръстен член на Шенген. Българска социалистическа партия изрично поддържа участието на България в Шенген и тук ние нямаме разлики с сътрудниците ”, съобщи социалистът, само че акцентира: „ Нека обаче да кажем какво беше направено – не 3 %, 0, 03 от % е търговията на България по въздух. 99.9, както се споделя е по суша, тъй че сега частичното ни приемане от 1 април тази година по въздух и море, касае единствено пестенето на 20-30 секунди на летището. Два пъти минавам Дунав мост-Видин-Калафат, има колони от транспортни средства, камиони с хранителни артикули, които чакат да преминат границата по Дунав мост – Видин-Калафат.
Провокиран от думи на Андрей Ковачев за постигнатото от ГЕРБ, Румен Гечев цитира думи на водача на ГЕРБ Борисов: 
2 февруари 2011 година, Борисов след среща с канцлера  на Австрия Файман в София: „ Остава единствено да измажем една постройка и сме подготвени за Шенген ”. 4 февруари 2011, Борисов в Брюксел: „ България е безусловно подготвена за Шенген ”, След което попита: „ Какво правихте 15 години? ”
Проф. Румен Гечев се обърна към гласоподавателите с думите: „ Премиер, излъчен от Българска социалистическа партия подаде публично молбата за участие в Европейски Съюз. При премиер-социалист България стан ачлен на Европейски Съюз. Българска социалистическа партия е за мощен Европейски съюз, кротичък и проспериращ. Но ние изрично ще пазиме националния интерес – по това се разграничаваме от слугинажа на част от политическия хайлайф на България, който толкоз години слугува на Брюксел, вместо да пази българските ползи, това се видя и от Шенген.
Българска социалистическа партия е за почтена България в мирна Европа! Подкрепете ни с номер 24 в бюлетината ”, прикани проф. Румен Гечев, втори в листата на " Българска социалистическа партия за България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР